IMAGINI PENTRU DECORAREA CLASEI

Începutul fiecărui an școlar, pentru mine, este o provocare. Marea mea preocupare înainte de începerea școlii este legată despre cum voi decora clasa în așteptarea copiilor. Cu o lună înainte, dacă nu chiar pe parcursul întregii vacanțe, caut idei și materiale cu care să îmi înfrumusețez panourile și pereții clasei. După ce momentul a trecut, arhivez pe undeva materialele adunate și atunci când am nevoie de ele, ia-le de unde nu-s. 
Așa că anul acesta m-am gândit să le păstrez aici, ca să le pot găsi mai ușor în anii care vor urma. În același timp, poate sunt de folos și altor dascăli în căutare de materiale.
Pe ușa clasei, voi pune acest afiș A4, pe care îl puteți modifica după preferințe:
 Sursă foto: http://en.pixiz.com/frame/Masha-i-Medved-2065849
 Documentul Word aici.
Pe lângă afișele didactice care îi vor ajuta pe copii să-și amintească sau să înțeleagă mai bine noțiuni învățate sau care urmează să fie învățate, am înveselit clasa cu imaginile unor personaje cunoscute și îndrăgite de copii, personaje din cărți sau din desene animate. Imaginile le-am găsit, bineînțeles, pe internet, nu-mi aparțin. Eu doar le-am prelucrat (le-am mărit, le-am pus în format pdf etc.). Unul dintre aceste personaje este Masha, o fetiță năzdrăvană din desenele animate „Masha and the Bear”.

Pe panoul de Arte vizuale și abilități practice voi pune, probabil, această imagine, alături de lucrările realizate de elevi în anul școlar anterior sau, poate, alături de alte planșe din domeniul artelor, cum ar fi Steaua culorilor, Culori calde/Culori reci, Triunghiul culorilor principale etc.:
Sursă foto: http://hdwallpapershdpics.com/masha-and-the-bear/
Găsiți imaginea în format pdf aici.

Această imagine se potrivește panoului de Comunicare în limba română, pe care voi mai pune planșe cu grupurile de litere (le puteți găsi pe acest blog) și cu grupurile de sunete, semne de punctuație, sinonime, antonime, planșe despre înțelegerea textului citit și despre repovestirea lui, toate acestea fiind conținuturi prevăzute de programa clasei.
Sursă foto: http://www.cartoonito.co.uk/tv-show/masha-and-the-bear/characters/masha
Găsiți imaginea în format pdf aici.
Pe aceasta o puteți folosi oriunde:

Sursă foto: http://poohadventures.wikia.com/wiki/Masha
Găsiți imaginea în format pdf aici.
Alte imagini utile:
Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-illustration-children-lying-reading-book-kids-imagination-fairytale-concept-girl-boy-floor-international-childrens-day-poster-image68223538
Pdf aici, format A4.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-kid-reading-book-cartoon-illustration-boy-lying-floor-beautiful-color-image32087289
Pdf aici, mărime A4.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ȘCOALA DIN PĂDURE - poveste terapeutică

ROTUNJIREA NUMERELOR LA ZECI ȘI LA SUTE - fișă pentru portofoliu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Apreciez ca fiind:

Toate etichetele

Cântece3 che chi1 Ciorchinele1 Cizmuliță pentru Moș Nicolae1 Clasa a II-a36 Clasa a III-a10 Clasa a IV-a9 Clasa I37 Clasa pregătitoare10 CLR19 Comunicare în limba română26 Comunicarea orală1 Covor de frunze1 Culori calde1 Culori reci1 De colorat3 Decorarea clasei2 Dezvoltare personală2 Dialog1 Dialogul1 Din tainele învățăturii2 DP1 Evaluare14 Evaluare CLR6 Evaluare finală3 Evaluare MEM9 Explorarea mediului1 Explozie stelară1 Fisa de lectura1 Fișe7 Flori1 Fluturasi din fructe si legume1 Fluturași1 Formele de relief1 Frunză1 Frunze de toamnă din hârtie1 Fulgi din steluțe franjurate cu om de zăpadă1 ghe ghi1 Grupul de sunete oa1 Grupuri de litere2 Grupuri de sunete1 Iarna2 Indicații pentru redactarea temelor la CLR1 Indicații pentru redactarea temelor la MEM1 Jocuri1 Jucării1 La oglindă...1 Lecturi3 Lecturi pentru clasa I1 Litere dragi1 Managementul clasei1 Matematică6 Matematică și explorarea mediului15 Măr1 Medii de viață1 MEM10 Mindfulness Colouring Sheets2 MM3 Muzică și mișcare3 Orașul1 Panouri2 Păpușa1 Perlele elevilor1 Pictură4 Pinguin din pet-uri1 Pinguini1 Planisfera1 Planșe2 Poezii de primăvară1 Poezii despre furnici1 Portofoliu23 Portofoliu CLR2 Povestea frunzelor2 Povești1 Primăvara4 Proiecte2 Rotunjirea la zeci și la sute1 Scăderea cu împrumut1 Semne grafice1 Șabloane1 Șabloane printabile1 Școala din pădure1 Științe1 Tablou de toamnă1 Teme2 Teste14 Teste CLR5 Teste MEM9 Testul de 10 minute1 Tipuri de frunze1 Toamna8 Ziua Mondială a Zâmbetului1
Afișați mai multe